Program Kancelarije za mlade na Popovoj plaži povodom 12. avgusta – Međunarodnog dana mladih

U četvrtak, 12. avgusta, i u Zaječaru će biti obeležen Međunarodni dan mladih. Tog dana, važno je podsetiti i mlade, a i sve ostale na to koliko su oni važni, ali i skrenuti pažnju zajednici na probleme, potrebe i želje mladih. Ove godine, tema obeležavanja ovog dana biće – zdravlje, pod sloganom “Zdravlje na prvom mestu”.

Tim povodom, na Popovoj plaži, od 19 sati, na tri štanda, Kancelarija za mlade u Zaječaru, promovisaće značaj fizičkog, mentalnog i socijalnog (javnog) zdravlja.

Na štandu broj 1 zainteresovani će moći da se informišu o zdravoj ishrani, značaju preventivnih pregleda, vakcinaciji, a devojke iz teretane „Body fit plus“ će demonstrirati lagani trening i podeliti vaučere za besplatne treninga. Takođe, biće prikazane osnove funkcionalnog treninga kom će zainteresovani moći da se priključe.

Na štandu broj 2 biće organizovana promocija onlajn savetovališta gde će biti podeljeni eko cegeri i blokčići, nakon čega će biti organizovana radionica “Komunikacija i samopouzdanje”, na kojoj će biti prikazani praktični saveti kako da se osećate sigurnije, verujete u sebe i ostvarite uspešnu komunikaciju sa odraslima, vršnjacima ali i koliko je važno “slušati” sagovornika.

Na štandu broj 3, govoriće se o socijalnom zdravlju, značaju udruživanja u formalne i neformalne grupe, volonterizmu i biće odigrana igra “Čik pogodi” na temu zloupotrebe psihoaktivnih supstanci.

Specijalni gost događaja biće „Cigarko“ koji će za jednu neiskorišćenu cigaretu pokloniti jabuku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *