Letnji vašar u Zaječaru od 21. do 23. jula ukoliko odobri Štab za vanredne situacije

Štab za vanredne situacije grada Zaječara zasedaće u ponedeljak, 12. jula, kako bi doneo odluku o eventualnom održavanju letnjeg vašara u Zaječaru, od 21. do 23. jula.

Na Štabu će biti razmatrani uslovi koje moraju ispuniti zakupci prostora na “vašarištu” kako bi od JKP “Timok održavanja” mogli da dobiju ugovor o zakupu prostora kao i bezbedonosne mere koje moraju poštovati posetioci vašara.

Jedan od verovatnih uslova za zakup prostora, koji će na Štabu biti predložen, jeste da zakupac i angažovani radnici, kod sebe, u svakom trenutku, moraju imati potvrdu o vakcinaciji protiv covid-19 infekcije ili potvrdu o preležanoj covid-19 infekciji ili PCR test ne stariji od 48 sati.

Zakupci, i njihovi radnici, koji poslužuju hranu gostima vašara ili prodaju robu i karte na istom, moraju, bez obzira na sve gore navedeno, non stop nositi zaštitne maske i obezbediti dezinfekciona sredstva.

Ukoliko odluka o održavanju bude pozitivna odrediće se konstantno dežurstvo komunalne milicije, sanitarne i ostalih inspekcijskih službi kao i dežurstvo policijskih patrola, a sve u cilju sprečavanja ponašanja koje može dovesti do pogoršanja epidemiološke situacije u našem gradu.

Inače, u poslednja 24 časa nema inficiranih koronavirusom na teritoriji Zaječara a iz Štaba još jednom apeluju, posebno na pripadnike mlađe populacije da se vakcinišu jednom od dve raspoložive vakcine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *