Postavlja se rasveta od nadvožnjaka do mosta ka “Višnjaru”

Javno komunalno preduzeće “Timok održavanje” započelo je radove na postavljanju nove ulične rasvete od takozvanog nadvožnjaka, kod zaječarskog Zdravstvenog centra, do mosta u naselju “Višnjar”. Ovim radovima biće obuhvaćeno i postavljanje rasvete na početku ulice Miloša Obilića, a na trasi ukupne dužine od 1400 metara biće postavljeno 30-ak stubova i sijalica, čime će višedecenijski problem onih koji svakodnevno tuda prolaze, biti rešen.

“Ovaj problem je oduvek postojao jer na pomenutim deonicama ima trotoara, ali nema ulične rasvete. Stanovnicima naselja “Višnjar”, posebno omladini koja ovom trasom prolazi, neosvetljenost trotoara predstavlja veliki problem. Mi ćemo upravo ovim radovima spojiti neosvetljene delove, od nadvožnjaka do mosta u naselju “Višnjar”, ali će i početak ulice Miloša Obilića dobiti uličnu rasvetu”, rekao je Vice Lalić, pomoćnik direktora JKP “Timok održavanje”.

On je dodao da je pred radnicima “Timok održavanja” veliki posao.

“Sama trasa na kojoj se postavlja osvetljenje nije mala. Imajući u vidu da tu nikada nije postojala ulična rasveta, moram da kažem da je pred radnicima koji su zaduženi za taj deo posla u preduzeću, veliki i naporan posao. U toku su grubi radovi, a visoke temperature im ne idu na ruku”.

Kako je najavljeno u JKP “Timok održavanje” radovi će trajati oko dva meseca, a u narednoj, drugoj fazi, planirano je i postavljanje ulične rasvete od nadvožnjaka do samog prilaza Zdrvstvenom centru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *