Grand Prix Zaječara – Najjači čovek Srbije: Strongmen takmičenje u subotu na Popovoj plaži

U Zaječaru će u subotu, 3. jula, biti održano takmičenje za najjačeg u Srbiji, a tim povodom u Gradskoj upravi održana je konferencija za novinare.

„Grad podržava ovu manifestaciju, a nadam se da ćemo u budućem periodu biti itekako svi aktivni, po pitanju ne samo sportskih već i kulturnih manifestacija, i da u budućnosti nećemo imati tih problema kao što smo imali u prošlosti, zbog korone“, rekao je Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika.

Najavljujući “Grand Pri Zaječara – Najjači čovek Srbije”, Zoran Stojić, predsednik Strongmen saveza Srbije, koji zajedno sa klubom Gym Xtreme iz Zaječara, organizuje u subotu takmičenje na Popovoj plaži, podsetio je da je prošlogodišnje takmičenje u Zaječaru bilo veoma jako i izuzetno posećeno.

„Siguran sam da je bilo preko hiljadu ljudi, a ovog puta očekujemo još više publike na Popovoj plaži, pošto smo imali pre mesec dana u Boru jedno jako takmičenje, Državno prvenstvo, gde je učestvolalo 15 takmičara, izuzetnih takmičara, a svi su nosioci nekih titula, nekih državnih, evropskih i čak i svetskih rekorda, i svi oni su najavili učešće na takmičenju u Zaječaru“, rekao je Zoran Stojić.

Najavljen je dolazak takmičara iz cele Srbije. Takmičenje će, kažu organizatori, biti održano u šest atraktivnih disciplina.

„Prva disciplina će biti vučenje kamiona koji je težak oko sedam tona, druga disciplina će biti prevrtanje gume težine 400 kilograma, traži se pet prevrtanja i ko u manjem vremenskom intervalu obrne pet puta gumu on je pobednik te discipline. Treća disciplina je nošenje kofera težine 250 kilograma, u dužini od 20 metara”, nabraja Stojić.

Nova disciplina je nošenje džaka na leđima, težine 300 kilograma, u dužini od 20 metara. Peta disciplina podrazumeva podizanje debla ili balvana, tu se počinje od 100 kilograma, kaže Stojić, pa ko dođe do veće kilaže postaje pobednik. Šesta disciplina je piramida.

Sudije takmičenja biće Aleksandar Stojić i Zaječarac Boban Stojanović, dok će glavni sudija takmičenja biti Milan Belić iz Kikinde, inače potpredsednik Strongmen saveza Srbije.

Sportski spektakl na Popovoj plaži počinje u subotu u 18 sati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *