Pripreme se privode kraju, mala matura 23, 24. i 25. juna

Učenici osmog razreda privelu su kraju školovanje 8. juna, a narednih dana očekuje ih polaganjem male mature. Budući srednjoškolci 23. juna polagaće srpski odnosno maternji jezik, 24. juna matematiku, i 25. juna kombinovani test.

Preporuka za đake je da tog jutra doručkuju, ponesu  flašicu vode i eventualno čokoladicu ili neki drugi slatkiš a apel roditeljima je da ne stvaraju dodatni pritisak.

Epidemiološke mere se i dalje moraju poštovati, u jednoj učionici moći će da polaže maksimalno 12 učenika pod nadzorom dva dežurna nastavnika iz škole. U pojedinim školama đaci će testove polagati u svečanoj ili fiskulturnoj sali, gde će na 10 učenika biti jedan dežurni nastavnik.

U nedelju, 27. juna đaci će do 10 sati moći da vide svoje testove elektronski ili u školi. Od 10 do 16 časova su prvostepenu prigovori koji se mogu podneti elektronski ili u samoj školi. U utorak su drugostepene žalbe, a na njih mogu da pristupe samo učenici koji su pristupili prvostepenim i nisu zadovoljni odgovorom komisije. U petak izlaze konačni rezultati, uključujući broj bodova iz škole i sa testova. Potom sledi popunjavanje liste želja, što je ove godine moguće uraditi i elektronskim putem. Uspeh iz škole nosi 60 bodova, testovi iz matematike i maternjeg jezika po 13, a kombinovani test 14 bodova.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *