Ekipa Grljana pobednik Seoskih sportskih igara u Zaječaru

Ekipa Grljana je i ovoga puta, treću godinu za redom, trijumfovala na Seoskim sportskim igrama, održanim u Zaječaru, i predstavljaće naš grad u nastavku takmičenja.

U sveukupnom plasmanu nakon 10 sportskih disciplina: malom fudbalu, odbojci, rvanju, bacanju kamena s ramena, trčanju poligona s preprekama, skoku u dalj, nadvlačenju konopca, obaranju ruku, šahu i nadvlačenju štapa, drugo mesto zauzeo je tim Velikog Izvora.

Osvojenim peharom za treće mesto mogu se pohvaliti takmičari iz Grlišta. Poslednje, četvrto mesto, pripalo je ekipi Zvezdana.

Zbog velikog interesovanja takmičara, Seoske sportske igre Srbije ove godine menjaju način nadmetanja, tako da će do republičkog finala Grljanci morati da savladaju još jednu prepreku:

“Kada smo pre dve godine obnovili Seoske sportske igre Srbije bilo je samo pet sportskih ekipa. Prošle godine je taj broj udvostručen, a ove godine su se prijavile 24 ekipe iz cele Srbije, tako da smo odlučili da pobednici opštinskih takmičenja odmere snage na regionalnim takmičenjima. Sa 4 regionalna takmičenja u finale će se plasirati po dve najbolje ekipe”, izjavila je za Za mediju Marina Jovčić, iz Sportskog saveza Srbije, koja je za organizaciju igara u Zaječaru imala samo reči hvale.

Regionalno takmičenje biće održano sredinom avgusta, a nacionalno u septembru u Ubu. Organizator Seoskih sportskih igara u Zaječaru bio je Sportski savez Srbije u saradnji sa zaječarskim Sportskim savezom i uz podršku Grada Zaječara.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *