Nakon duge pauze u Zaječaru odobrene svirke, mature, svadbe

Štab za vanredne situacije grada Zaječara je na juče održanoj sednici doneo odluku da se od 16. juna dozvoljava rad trgovinskih, zanatskih i ugostiteljskih objekata te se radno vreme objekata određuje prema važećoj Odluci o rasporedu radnog vremena obavljanja trgovinske, ugostiteljske i zanatske delatnosti koja je bila na snazi pre početka pandemije.

Dozvoljava se emitovanje muzičkog programa i to u ugostiteljskim objektima na otvorenom (bašte, terase i slične prostore) do ponoći radnim danima i vikendom, a ugostiteljskim objektima u zatvorenom prostoru do 24 sata radnim danima a vikendom do 1 sat iza ponoći, a shodno napred navedenoj Odluci o rasporedu radnog vremena obavljanja trgovinske, ugostiteljske i zanatske delatnosti.

Osoblje trgovinskih, zanatskih i ugostiteljskih objekata dužno je da za vreme rada nosi zaštitnu masku, dok su potrošači i gosti ugostiteljskih objekata dužni da nose zaštitnu masku prilikom uslaska i izlaska iz zatvorenog dela objekta kao i da se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mera.

Takođe, Štab dozvoljava organizovanje proslava (matura, svadbi, rođendana i sličnih proslava) u zatvorenom prostoru do 50% popunjenosti kapaciteta objekata u zatvorenom prostoru objekta a na otvorenom do 500 osoba, uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera.

Dozvoljeno je i prisustvo publike na sportskim utakmicama tako da u zatvorenom prostoru bude popunjeno 30% kapaciteta a na otvorenom 50% kapaciteta.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *