Ambasador Sem Fabrici narednih dana obilazi projekte finansirane kroz program #Eu zaTebe – za kulturno nasleđe i turizam

Šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, ambasador Sem Fabrici posetiće 9. i 10. juna Kladovo i Negotin, gde će obići projekte koje finansira EU kroz program #Eu zaTebe – za kulturno nasleđe i turizam, i sastati se sa predstavnicima lokalne samouprave i pružaocima turističkih usluga.

“Radujem se dvodnevnoj poseti istočnoj Srbiji. Kako se EU i Srbija ponovo otvaraju prema svetu posle Covid 19, važno je promovisati doprinos koji će turizam i kulturno nasleđe dati društvenom i ekonomskom oporavku. Evropska unija je dugogodišnji partner u promociji turizma Srbije i očuvanju njenog jedinstvenog kulturnog nasleđa. Sada sprovodimo program od 16,6 miliona evra, koji finansira EU, i ovo je prilika da se upoznam sa rezultatima ovog projekta, koji uključuje tekuće radove na rekonstrukciji tvrđave Fetislam. Kulturno nasleđe je sjajan motor za promociju turističke privlačnosti regiona, a naš projekat je usmeren na kombinovanje obnove kulturnog nasleđa i podizanje kvaliteta i standarda turističkih usluga, posebno onih koje pružaju mala, često porodična, turistička preduzeća”, rekao je Fabrici pre posete.

U sredu, 9. juna biće organizovan sastanak sa predsednikom Opštine Kladovo Sašom Nikolićem, a nakon toga Fabrici će obići radove na tvrđavi Fetislam. Narednog dana u planu je obilazak Rogljevačkih i Rajačkih pimnica i razgovor sa predsednikom opštine Negotin Vladimirom Veličkovićem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *