Nedelja Crvenog krsta, od 8 do 15 maja, biće obeležena i u Zaječaru brojnim aktivnostima

Crveni krst Zaječar svake godine tradicionalno obeležava Nedelju Crvenog krsta u periodu od 8 do 15 maja.

U ponedeljak, 10. maja, saradnik Crvenog krsta Zaječar, difuzer i instruktor prve pomoći Predrag Kocić, održaće predavanje posvećeno difuziji i prvoj pomoći učenicima srednjih škola u Zaječaru. Predavanja su zakazana za sledeće termine: 9 sati-Medicinska skola, 10 sati-Tehnička škola, 11 sati-Ekonomsko-trgovinska škola i 12 sati-Gimnazija.

Povodom 11. maja – nacionalnog dana dobrovoljnih davaoca krvi, Crveni krst Zaječar uručiće tog dana priznanja višestrukim davaocima krvi i saradnicima u okviru programa dobrovoljnog davanja krvi. Planirano je u 10 sati-Uručenje plaketa saradnicima iz oblasti dobrovoljnog davanja krvi, a u 11 sati-Dodela plaketa višestrukim davaocima krvi.

Crveni krst Zaječar kao i svake srede, tako i 12. maja, organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi za sve humane građane Zaječara, a u toku akcije biće i uručenje plakete Zavodu za transfuziju krvi Niš povodom dobre saradnje i ostvarenju zajedničkih ciljeva u oblasti dobrovoljnog davanja krvi. Uručenje plakete predstavniku zavoda zakazano je za 10 sati.

Nakon održane obuke edukator i predsednik Crvenog krsta Zaječar Ivanka Jović održaće predavanje starijim ženama iz Zaječara o “Prevenciji nasilja nad starijim ženama. Početak predavanja zakazan je za 10 sati, 13. maja.

Crveni krst Srbije je ostvario saradnju sa kompanijom DM, koja je donela odluku da izdvoji postotak prihoda za Program narodnih kuhinja Crvenog krsta, konkretno za nabavku dopunskih artikala hrane.
Na osnovu ove donacije Crveni krst Zaječar je izvršio nabavku namirnica i to 3.500 komada jaja i 315kg jagoda za korisnike Narodne kuhinje. Distribuciju jaja korisnicima Narodn Crveni krst Zaječar planira za petak, 14. maj i to:
– u 10,30 podela u Narodnoj kuhinji-Obilićev venac bb
-u 12,30-podela na punktu u Kotlujevcu

Crveni krst Zaječar svake godine sprovodi akciju paket za novorođenu bebu, povodom navedene akcije sve bebe rodjene u terminu od 8. do 15. maja dobiće paket od Crvenog krsta. Zbog trenutne situacije ove godine podela paketa neće biti u porodilištu već sve majke čije su bebe rođene u navedenom terminu, moći će nakon izlaska iz porodilista da preuzmu paket u prostorijama Crvenog krsta Zaječar.

Sve navedene aktivnosti biće realizovane u prostorijama Crvenog krsta Zaječar u Krfskoj ulici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *