Seoske sportske igre u Grljanu 19. juna

Zaječar će i treću godinu zaredom biti domaćin Seoskih sportskih igara Sportskog saveza Srbije. Tim povodom održan je i preliminarni sastanak u maloj sali Gradske uprave u Zaječaru, kojim je predsedavao pomoćnik gradonačelnika za sport i omladinu Milan Stanković, a predstavnicima šest seoskih mesnih zajednica obratio se generalni sekretar Sportskog saveza grada Zaječara Igor Božinović, piše Glassporta.rs.

“I prethodne dve godine sa uspehom smo realizovali takmičenje, a ovog puta Seoske igre Sportskog saveza Srbije organizovaćemo u Grljanu, selu odakle dolazi dvostruki uzastopni pobednik kvalifikacija u Zaječaru i učesnik prethodnih finala u Rudnoj Glavi i Vrnjačkoj Banji”, naglasio je Božinović.

Sastanku u zaječarskog gradskoj upravi prisustvovali su predstavnici Vražogrnca, Šljivara, Halova, Velikog Izvora, Grljana i Velike Jasikove, a pozivi su bili upućeni i Salašu, Rgotini, Grlištu i Zvezdanu. Grljan će biti domaćin Seoskih igara u Zaječaru 19. juna, a sve zainteresovane mesne zajednice imaju rok do 20. maja da potvrde učešće.

“Grad Zaječar će se potruditi da pruži svu potrebnu podršku zaječarskom Sportskom savezu, koji je i organizator ove manifestacije, biće ispoštovane sve epidemiološke mere, a pozvao bih što više mladih da se uključe u organizaciju ekipa u svojim selima”, istakao je pomoćnik gradonačelnika Zaječara Milan Stanković.

Ukupno 24 grada učestvovaće ove godine u Seoskim sportskim igrama Sportskog saveza Srbije, a za razliku od prošlih godina, nakon gradskih kvalifikacija, slede i međuokružna takmičenja, pa tek na kraju veliko finale, na kojem je minule dve godine Zaječar predstavljala ekipa Grljana.

izvor: Glassporta.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *