Premijera predstave “Antigona” 8. maja u Gračanici

U Domu kulture u Gračanici u toku su završne probe Sofoklove drame „Antigona“, u adaptaciji i režiji Nenada Todorovića, koja se radi u koprodukciji Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ u Zaječaru i Narodnog pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici.

Premijera predstave biće održana 8. maja u 19 sati u Domu kulture u Gračanici, a zaječarska premijera biće izvedena kada se za to stvore uslovi. Da podsetimo, zbog epidemiološke situacije i mera koje su bile na snazi, premijera “Antigone” je više puta odlagana.

Scenograf je Goran Stojčetović, kompozitor Bratislav Radovanović, kostimografkinja Bojana Кostadinović, tehničko rešenje, izrada i montaža scenografije kao i izrada kostima – tehnička ekipa zaječarskog pozorišta. U predstavi učestvuju ansambli zaječarskog i prištinskog pozorišta. Od zaječarskih glumaca angažovani su Miloš Đuričić, Miloš Tanasković, Vujadin Milošević i Ivana Bartunjek.

Da podsetimo, „Antigona“ je posle predstave „Žene iz Troje“ drugi komad koji se radi u koprodukciji dva pozorišta i nadamo se da će biti jednako uspešan kao predhodni. Pogotovo zato što će ova antička drama biti izvedena u godini jubileja, kada zaječarsko pozorište obeležava 75 godina od osnivanja i 30 godina Festivala „Dani Zorana Radmilovića”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *