Pet neradnih dana za predstojeće praznike

Za uskršnje i prvomajske praznike imaćemo pet neradnih dana, za zaposlene to znači da na posao neće ići od petka, 30. aprila do srede, 4. maja, najavljeno je iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Kako su ovu odluku objasnili iz Ministarstva, prema Zakonu o državnim i verskim praznicima u Srbiji, ako jedan od datuma kada se praznuju državni praznici “padne” u nedelju – ne radi se prvog narednog radnog dana. Ali, pošto će se ove godine praznovati drugi dan Uskrsa u ponedeljak, 3. maja, drugi dan Praznika rada (koji pada u nedelju 2. maja) prenosi se na prvi naredni radni dan – to znači na utorak 4. maj.

Prema kalendaru Ministarstva prosvete, prolećni odmor za đake počinje 30. aprila i završava se 9. maja.

Inače, u 2021. godini postoji zvanično 13 dana koji se praznuju neradno, ali ćemo zbog situacija kao što je ova sa prvomajskim i uskršnjim praznicima, ipak odmarati samo deset, jer su neki od njih za vreme vikenda.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *