EU donacija zaječarskom turističkom sektoru (VIDEO)

U okviru projekta „#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam“, Evropska Unija je kroz program GIZ-a opredelila 662.000 evra za sredstva za dezinfekciju i opremu poput UV lampi, maski, rukavica i dezinficijenasa za mala i mikro preuzeća u istočnoj Srbiji, koja se bave turizmom.

Vredna donacija za zaječarske hotele, restorane i privatni sektor koji pruža usluge smeštaja, odnosno za sve koji posluju u okviru Centralnog informacionog sistema u oblasti ugostiteljstva i turizma e-turista, dopremljena je i u Turističku organizaciju grada Zaječara.

Donaciju su danas preuzeli vlasnici turističkih objekata na području grada, a isporuka će biti nastavljena i u četvrtak.

„#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam“ je projekat usmeren na razvoj turizma kao značajnog privrednog potencijala za podsticanje ekonomskog razvoja istočne Srbije i Donjeg Podunavlja. Projekat finansira Evropska unija sa 15 miliona evra, sufinansira nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj sa 1,6 miliona evra, a sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ).

Pomoć je usmerena ka 12 opština (Boljevac, Bor, Golubac, Kladovo, Knjaževac, Majdanpek, Negotin, Požarevac, Smederevo, Sokobanja, Veliko Gradište i Zaječar) i sprovodi se od septembra 2020. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *