IN MEMORIAM: Momčilo Radenković – Moša (1951-2021)

Danas je preminuo jedan od najznačajnijih zaječarskih muzičara Momčilo Radenković – Moša, osnivač, pevač, gitarista i kompozitor legendarne grupe “Zlatni prsti” i jedan od pokretača “Zaječarske Gitarijade”.

Rođen je 1951. godine u Zaječaru, gde je završio srednju tehničku školu. Radio je kao ton – majstor u Radio Zaječaru, zatim se bavio ugostiteljstvom, ali će ostati upamćen kao frontmen grupe “Zlatni prsti” popularne širom nekadašnje Jugoslavije. Ova rege i rok grupa, koja je kasnije promenila naziv u “Nokaut” izdala je dva albuma i sedam singl ploča. Ostaće upamćene Mošine kompozicije “Budi hrabra” i “Zbogom ostaj mila moja” uz koje su mnoge generacije Zaječaraca patile za prvim ljubavima, ali i “Igraj rege”, “Kako da osvojim tebe” i mnoge druge.

Momčilo Radenković – Moša biće sahranjen u sredu 21. aprila u 13 sati, u Aleji zaslužnih građana na zaječarskom groblju, a komemoracija povodom njegove smrti biće održana u ponedeljak 26. aprila u 12 sati, u sali Narodnog pozorišta Timočke Krajine “Zoran Radmilović”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *