Kovid u Zaječaru: Manji broj inficiranih, jedan pacijent preminuo

U poslednja 24 sata u Zaječar su pristigli rezultati  97 uzoraka, na osnovu kojih je evidentirano još 18 pozitivnih lica. Jedna osoba je preminula na Infektivnom odeljenju ZC Zaječar, od komplikacija izazvanih infekcijom virusa korona.

Među novozaraženima, starosti od osam do 79 godina, 17 osoba je ženskog, a jedna muškog pola.
Obavljeno je i šest kontrolnih testiranja, na osnovu kojih nema evidentiranih slučajeva zaraze virusom kovid 19. Od početka pandemije obrađeno je ukupno 20.366 uzoraka. Juče je testirana 51 osoba.

Do sada je zaražavanje virusom covid-19 u Zaječaru potvrđeno kod 4.645 osoba, a njih 4.227 više nema znakova infekcije na testiranju.

U zaječarskoj bolnici od posledica infekcije virusom covid 19 trenutno se leči 88 pacijenata. Na kisеoničkoj potpori su 54 inficirane osobe.

Do sada je u Zaječaru i selima ukupno dato 23.649 doza neke od četiri dostupne vakcine, od čega su 14.052 osobe primile prvu dozu vakcine, dok je 9.597 građana revakcinisano.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *