Kovid u Zaječaru: Broj dnevno inficiranih bliži se polovini pregledanih uzoraka, ŠVS poziva na poštovanje mera

Na osnovu 72 novoobrađena PCR i Ag uzorka, u poslednja 24 sata, na teritoriji grada Zaječara registrovana su još 33 covid-19 pozitivna lica (46% od broja testiranih). Od ovog broja 22 osobe su ženskog i 11 muškog pola, starosti od 19 do 75 godina života.

Jedan pacijent na Grudnom odeljenju ZC Zaječar podlegao je komplikacijama izazvanih koronavirusom. Na tom kovid odeljenju je još 38 obolelih, a na Infektivnom 47 pacijenata. Na kiseoničkoj potpori je 56 inficiranih osoba.

Od početka pandemije obrađeno je ukupno 20.137 PCR i Ag uzoraka. Do sada je oboljevanje od covid-19 infekcije potvrđeno kod 4.591 građana Zaječara (2.325 ženskog i 2.266 muškog pola). Od ovog broja, kod 4.179 osoba više nema znakova infekcije na testiranju.

IMUNIZACIJA:

Do sada je dato 23.497 doza vakcina (“Fajzer”, “Sinofarm”, “Sputnjik V” i “AstraZeneka”) od čega je 13.909 primilo prvu vakcinu, a 9.588 je revakcinisano.

UPOZORENJE ŠVS

I pored prilično dobrog odziva za imunizaciju, na teritoriji našeg grada, usled očiglednog nepoštovanja propisanih mera, u objektima kojima je onogućen rad kao i na masovnim kućnim i sličnim okupljanjima i proslavama, procentualno i dalje raste broj novoinficiranih virusom covid-19 i njihova hospitalizacija.
Ovakvo neodgovorno ponašanje dela populacije našeg grada, može nas dovesti u situaciju da svi trpimo posledice pooštravanja mera na našoj teritoriji, što nikome nije u interesu.

BUDIMO ODGOVORNI, POŠTUJMO MERE, VAKCINIŠIMO SE – ZAŠTITIMO I SEBE I DRUGE!

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *