Kovid u Zaječaru: Od broja testiranih kod 41% potvrđen virus u poslednja 24 sata

Na osnovu 68 novoobrađenih PCR i Ag uzorka, u poslednja 24 sata, na teritoriji grada Zaječara registrovano je još 28 covid-19 pozitivnih osoba (41% od broja testiranih). Na Grudnom odeljenju ZC Zaječar, od posledica infekcije preminuo je još jedan pacijent.

Od sedam osoba testiranih na kontrolnom testu jedna testirana osoba je covid-19 pozitivna. Od početka pandemije obrađeno je ukupno 20.065 PCR i Ag uzoraka. Juče je testirano 11 osoba.

Na Infektivnom odeljenju smeštena su 45 pacijenta, a na Grudnom odeljenju 37 osoba. Na kiseoničkoj potpori su 54 inficirane osobe. Dva pacijenta, sa Grudnog odeljenja, prebačena su u covid bolnicu u Kruševcu.

Do sada je oboljevanje od covid-19 infekcije potvrđeno kod 4.558 građana Zaječara (2.303 ženskog i 2.255 muškog pola). Od ovog broja, kod 4.156 osoba više nema znakova infekcije na testiranju.

IMUNIZACIJA:

Do sada je dato 23.289 doza vakcina (“Fajzer”, “Sinofarm”, “Sputnjik V” i “AstraZeneka”) od čega je 13.697 primilo prvu vakcinu, a 9.587 je revakcinisano.

UPOZORENJE ŠVS

I pored prilično dobrog odziva za imunizaciju, na teritoriji našeg grada, usled očiglednog nepoštovanja propisanih mera, u objektima kojima je onogućen rad kao i na masovnim kućnim i sličnim okupljanjima i proslavama, procentualno raste broj novoinficiranih virusom covid-19.
Ovakvo, neodgovorno, ponašanje dela populacije našeg grada, može nas dovesti u situaciju da svi trpimo posledice pooštravanja mera na našoj teritoriji, što nikome nije u interesu, poručuju članovi Štaba za vanredne situacije.

BUDIMO ODGOVORNI, POŠTUJMO MERE, VAKCINIŠIMO SE – ZAŠTITIMO I SEBE I DRUGE!

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *