U gradskom košarkaškom derbiju bolja ekipa KK Mladost, koja je pobedila KK Bin sa 78:72

U okviru kadetske međuregionalne lige u hali sportova na Kraljevici u Zaječaru održan je gradski derbi između KK Bin i KK Mladost, koji se završio pobedom košarkaša Mladosti rezultatom 78:72. Ova utakmica imala je dodatni takmičarski značaj jer se pobednik kvalifikovao za završni nacionalni kadetski turnir.

Na samom početku meča, imali smo prilike da primetimo dva različita pristupa trenera Borka Zdravkovića i  Dragana Markovskog. Ekipa Mladosti je agresivnom odbranom preko celog terena došla do lakih poena iz igre. S druge strane, baš kao i u prethodnim utakmicama, trener KK Bin išao je na zonsku odbranu, nadajući se lošoj partiji šutera Mladosti.

Prvo poluvreme završilo se rezultatom 37:35, u korist košarkaša Mladosti. Delovalo je da je trener Mladosti Markovski našao način da zaustavi najboljeg igrača KK Bin Vladimira Došenovića.
I početkom treće četvrtine meča igrači Mladosti intenzitetom odbrane i odličnim presingom uspeli su da nadigraju napad Bina. Međutim, na kraju treće četvrtine Bin prelazi u prednost zahvaljujući igraču Došenoviću koji je odigrao ubedljivo najbolju četvrtinu na utakmici.

Četvrtu četvrtinu obeležila je rezultatska “klackalica” jer su se timovi smenjivali u vođstvu. Fizički spremniji i superirorniji košarkaši Mladosti slavili su pobedu 78:72. Najefikasniji igrači utakmice bili su kod Luka Trandafilović iz ekipe Mladosti sa 18 postignutih poena, dok je kod poraženog Bin-a najbolji bio Vladimir Došenović.

Autor teksta
Pavle Veljković

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *