Sprečeno krijumčarenje iregularnih migranata kod Kladova

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kladovu, u saradnji sa stanicom granične policije Kladovo, u pojačanoj akciji usmerenoj na suzbijanje krijumčarenja iregularnih migranata, zatekli su sinoć i tokom noći 25 stranih državljana bez dokumenata i uhapsili šestoro taksista koji su ih prevozili, navodi se u saopštenju PU Bor.

Policija je sinoć, oko 19.30 sati, u blizini granice kod Kladova, zaustavila T. B. (1996), M. B. (1972) i S. R. (1996) iz Sombora koji su u svojima taksi vozilima prevozili 13 migranata.

Takođe, nešto pre ponoći, u blizini granice kod istog mesta, u dva taksi vozila kojima su upravljali A. S. (1987) iz Sombora i V. J. (1969) iz Beograda pronađeno je još osam iregularnih migranata, dok je nakon sat vremena zaustavljen i S. S. (1973) iz Sombora, koji je prevozio četiri stranih državljana.

U ovoj akciji je pronađeno i više od 1.600 evra koji su, kako se sumnja, stečeni krijumčarenjem migranata.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Negotinu, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *