Završena sednica Gradskog veća u Zaječaru

Danas je u Zaječaru održana  sednica Gradskog veća. Između ostalog usvojen je Nacrt Odluke o usvajanju Plana generalne regulacije Gamzigradske banje, Nacrt Odluke o prihvatanju udela bez naknade u kapitalu FULL PROTECT DOO Beograd-Savski venac, kao i Nacrt Odluke o pribavljanju seoskih kuća sa okućnicom u javnu svojinu grada Zaječara, neposrednom pogodbom.

Gradski većnici dali su takođe saglasnost na Nacrt Odluke o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu grada Zaječara, neposrednom pogodbom, uz naknadu, radi izgradnje ulice Ivana Mažuranića i dela ulice Ilije Milkića u Zaječaru, na Nacrt Odluke o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu grada Zaječara, neposrednom pogodbom, uz naknadu, radi izgradnje ulice Radmile Mocić u Zaječaru, a saglasnost je data i na Nacrt Rešenja o usvajanju Izveštaja o stanju površinskih voda na području grada Zaječara u 2020. godini.

Zeleno svetlo je dato i na Predlog Rešenja o imenovanju Komisije za razmatranje predloga projekata i utvrđivanje predloga raspodele sredstava po Javnom pozivu za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Zaječara u 2021. godini, na Predlog Rešenja o izmenama Rešenja o obrazovanju i imenovanju Saveta za bezbednost saobraćaja grada Zaječara, i na Predlog Rešenja o usvajanju Izveštaja o radu Interresorne komisije (IRK) za procenu potrebe za dodatnom obrazovnom, zdravstvenom i socijalnom podrškom detetu, učeniku i odraslom i predloženim i pruženim podrškama za 2020. godinu.

Usvojen je i Predlog Rešenja o usvajanju Izveštaja o izvršenom popisu imovine i obaveza u organima i službama organa Grada Zaječara sa stanjem na dan 31.12.2020. godine, Predlog Rešenja o usvajanju Izveštaja o radu za 2020. godinu Štaba za vanredne situacije grada Zaječara, Predlog Rešenja o usvajanju godišnjeg Plana rada Štaba za vanredne situacije grada Zaječara za period januar-decembar 2021. godine, i Predlog Zaključka o davanju saglasnosti za deponovanje i planiranje zemljanog materijala i Predlog Zaključka o davanju saglasnosti za zaključenje Sporazuma o naknadi za zauzeće kp.br. 6160/3 i 6160/4 KO Zaječar.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published.