Kovid u Zaječaru: Još dva preminula pacijenta, na bolničkom lečenju 76, novoinficiranih 14

U zaječarskom Zdravstvenom centru, na Infektivnom odeljenju, od posledica oboljevanja od kovida-19 preminule su još dve osobe. Na ovom i još dva kovid odeljenja leči se ukupno 76 pacijenata, a od ovog broja 44 je na kiseoničkoj podršci.

Aktivno obolelih, prema poslednjim podacima je 332-oje, a u poslednja 24 sata novootkrivenih slučajeva infekcije je 14 na osnovu 97 obrađenih PCR i Ag uzoraka (14,5% od broja testiranih). Od ovog broja 7 osoba su ženskog i 7 muškog pola, starosti od 17 do 78 godina. Od 5 osoba testiranih na kontrolnom testu nema osoba koje su covid-19 pozitivne. Juče je testirano 60 osoba (31 komercijalno). Od početka pandemije obrađeno je ukupno 17.026 PCR i Ag uzoraka, dok se rezultati čekaju za još 87 ranije testiranih.

IMUNIZACIJA:

Do sada je dato 15.811 doza vakcina (“Fajzer”, “Sinofarm”, “Sputnjik V” i “AstraZeneka”) – 9.766 primilo je prvu vakcinu i 6.045 je revakcinisano.
Imunizacija u seoskim MZ počeće od ponedeljka, 15. marta, prema spiskovima u Savetima MZ i po prijavi GU Zaječar.
Sutra će biti objavljen spisak i termini vakcinacije po selima na teritoriji grada Zaječara kao i objekti u kojima će se vakcinacija obaviti.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *