Ministar Tomislav Momirović posetio Zaječar i najavio nova velika ulaganja u komunalnu infrastrukturu (VIDEO)

Zaječar, ali i okolna sela, su ovih dana veliko gradilište. Putari saniraju seoske ulice, a započeli su i veliki radovi na rehabilitaciji republičkih saobraćajnica koje prolaze kroz grad. Prilikom obilaska radova u Zaječaru, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović najavio je nova ulaganja u komunalnu infrastrukturu.

On je rekao da je u Zaječar, u prethodne četiri godine, Republika Srbija uložila milijardu 500 miliona dinara. Za rehabilitaciju regionalne saobraćajnice, odnosno ulice Ivana Milutinovića koja se od danas radi, Putevi Srbije ulažu oko 220 miliona dinara. Ministar Momirović je najavio i velika ulaganja u komunalnu infrastrukturu Zaječara:

Zaječar sam bez republike ne bi mogao sve ovo da započne i da planira naredne radove, rekao je ovom prilikom gradonačelnik Zaječara Boško Ničić:

Novinarima je rečeno da će radovi u ulici Ivana Milutinovića biti završeni za 60 dana, a završetak bočnih ulica do 1. maja. Kako je rekao ministar Momirović, železnička pruga od Niša do Zaječara trebalo bi da bude puštena nakon kompletne rekonstrukcije ovoga leta. Ministar sa saradnicima i rukovodstvo Zaječara na kraju su obišli i radove na rekonstrukciji Vojničke ulice u naselju Podliv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *