Kovid u Zaječaru: U prethodna 24 sata dvoje preminulo, 26 novoinficiranih

Na osnovu 103 novoobrađena PCR i Ag uzorka, u poslednja 24 sata, na teritoriji grada Zaječara registrovana su još 26 novoinficirana lica (25% od broja testiranih). Od ovog broja 13 osoba je ženskog i 13 muškog pola, starosti od 14 do 71 godine života. Urađeno je i 11 kontrolnih testiranja i jedna osoba je pozitivna na prisustvo virusa covid-19.

Na Infektivnom i Grudnom odeljenju ZC Zaječar, preminula su dva pacijenta usled posledica infekcije virusom covid-19. Na kiseoničkoj potpori je 35 pacijenata. Na Infektivnom odeljenju smešteno je 46 osoba, na Grudnom odeljenju 26 osoba i na Odeljenju produžene nege 3. Jadan oboleli prebačen je u KC Niš.
Od početka pandemije obrađeno je ukupno 15.489 PCR i Ag uzoraka dok se rezultati čekaju za još 86 ranije testiranih (2 komercijalna). Juče je testirana 41 osoba (17 komercijalno).
Do sada je oboljevanje od covid-19 infekcije potvrđeno kod 3.425 građana Zaječara (1.721 ženskog i 1.704 muškog pola). Od ovog broja, kod 3.100 osoba više nema znakova infekcije na testiranju.

Gradski ŠVS upozorava, posebno vlasnike manjih maloprodajnih objekata, lokala brze hrane, ugostiteljskih lokala, javnih prevoznika (posebno taksi službi) i upravljače pijaca, da je drastično opalo poštovanje propisanih epidemioloških mera i da je nadležnim službama NALOŽENO, bez upozorenja, kažnjavanje svih prekršioca mera.

Na teritoriji grada, bez obzira na relativno dobar odziv vakcinaciji, ali još nije postignut ni približan broj koji bi pružao kolektivni imunitet, a niti protekao dovoljan broj dana da bi vakcinisani građani bili zaštićeni, moraju se poštovati sve propisane mere.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *