Zaječar će i ove godine biti domaćin Seoskih igara Sportskog saveza Srbije

Zaječar će i ovog leta biti domaćin Seoskih igara Sportskog saveza Srbije. Treću godinu zaredom igre u gradu na Timoku organizovaće Sportski savez grada Zaječara, koji će ugostiti jedan od kvalifikacionih turnira, piše Glassporta.rs.

Organizacija samih Seoskih sportskih igara, kao i još akcija Sportskog saveza Srbije planiranih ove godine, bile su neke od tema sastanka održanog u Skupštini opštine Savski Venac u Beogradu. Sastanku, koga je vodio generalni sekretar srpske “kuće sporta” Goran Marinković, prisustvovalo je više od 20 predstavnika teritorijalnih saveza, a Sportski savez grada Zaječara predstavljali su generalni sekretar Igor Božinović i koordinator za takmičarski sport Miomir Simonović.

“Nastavljamo dalje odličnu saradnju sa Sportskim savezom Srbije kao krovnom organizacijom srpskog sporta, na dobrobit razvoja sporta u našem gradu. Takođe, mogu da potvrdim da ćemo ove godine osim Seoskih sportskih igara, ponovo učestvovati u akciji “Budi zdrava – vežbaj sa nama”, preko koje će sve zainteresovane dame dobiti priliku da baš kao i jesenas, potpuno besplatno pohađaju fitnes treninge”, istakao je Božinović.

Podsećanja radi, minule dve godine pobednik kvalifikacija Seoskih sportskih igara održanih na zaječarskoj Popovoj plaži bila je ekipa Grljana, koja je prošle godine na velikom finalu u Vrnjačkoj Banji zauzela 5. mesto. Mnogo toga zavisiće i od epidemijske situacije u našoj zemlji, istaknuto je na sastanku u Beogradu, a u Sportskom savezu grada Zaječara nadaju se da će program rada Saveza biti ostvaren u najvećoj mogućoj meri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *