PU Bor: Negotinac vozio sa preko tri promila alkohola u krvi

Pripadnici saobraćajne policije u Negotinu zaustavili su četrdesetdevetogodišnjeg muškarca iz okoline Negotina koji je danas „golfom“ u Ulici JNA upravljao sa 3,31 promilom alkohola u organizmu. Vozaču je određeno zadržavanje do 12 sati radi istrežnjenja, nakon čega će zbog prekršaja nasilnička vožnja biti priveden sudiji za prekršaje, navodi se u saopštenju PU Bor.

Saobraćajna policija je u Majdanpeku i Kladovu, tokom vikenda, isključila iz saobraćaja dvojicu vozača, jednog koji je zatečen da vozi pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i drugog koji je odbio ovaj test.

Tridesetosmogodišnji muškarac, za koga je utvrđeno da vozilom upravlja pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, zaustavljen je 21. februara u Majdanpeku u vozilu „fijat bravo“. Njemu je određeno zadržavanje do 12 sati, uz zabranu upravljanja vozilom u trajanju od 24 sata. Nakon zadržavanja, policija ga je ponovo zatekla kako vozi, a pošto je odbio da se testira na prisustvo psihoaktivnih supstanci, ponovo je zadržan do 12 sati.

Patrola saobraćajne policije u Kladovu, 20. februara, zatekla je tridesetosmogodišnjeg muškarca koji je upravljao „audijem“ i koji je odbio da se testira na prisustvo psihoaktivnih supstanci. Po Zakonu o bezbednosti saobraćaja, njemu je određeno zadržavanje do 12 sati, a nakon toga, sudija prekršajnog suda u Negotinu osudio ga je na novčanu kaznu u visini od 100.000 dinara i osam meseci zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *