Kovid u Zaječaru: Dva pacijenta preminula, 15 novoinficiranih

Na osnovu 37 pregledanih PCR i Ag uzoraka, u poslednja 24 sata, na teritoriji grada Zaječara registrovano je još petnaest covid-19 pozitivnih osoba (40% od broja testiranih). Od ovog broja 9 su ženskog i 6 muškog pola, starosti od 18 do 75 godina. Urađena su i 3 kontrolna testiranja i nema nalaza pozitivnih na prisustvo virusa covid-19.

Nažalost, od poslednjeg izveštaja dva pacijenta su preminula od posledica covid infekcije, na Infektivnom odeljenju ZC Zaječar. Na Infektivnom odeljenju smešteno je 45 osoba, na Grudnom odeljenju 31 osoba i na Odeljenju produžene nege 2 pacijenta. Na kiseoničkoj potpori je 39 pacijenata.

Od početka pandemije obrađeno je ukupno 14.561 PCR i Ag uzoraka dok se rezultati čekaju za još 87 ranije testiranih. Do sada je oboljevanje od covid-19 infekcije potvrđeno kod 3.163 građana Zaječara (1.580 ženskog i 1.583 muškog pola). Od ovog broja, kod 2.861 osoba više nema znakova infekcije na testiranju.

Revakcinacija građana, koji su dobili poziv preko e-uprave ili telefonom, obavlja se na oba imunizaciona punkta od 8 do 15 sati. Vakcinacija prvom dozom vakcina, obavlja se u DZ Zaječar u vremenu naznačenom u obaveštenju koje građani dobijaju nakon prijavljivanja. Do sada je vakcinisano i revakcinisano Fajzer, Sinofarm i Sputnjik V vakcinama 8.313 građana Zaječara.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *