Zaječar: Četiri pacijenta izgubila bitku sa covidom-19

Od poslednjeg izveštaja na teritoriji grada Zaječara imamo 19 novozaraženih covid-19 lica, 40% od broja testiranih a zabeležen je i veliki skok smrtnih slučajeva, nažalost četiri pacijenta su preminula u ZC Zaječar. Na kiseoničkoj potpori je 40 bolesnika a jedan pacijent prebačen je u Kruševac na dalje lečenje.

Do sada je oboljevanje  potvrđeno kod 3148 građana, kod 2840 lica više nema znakove infekcije na testiranju. Na Infektivnom odeljenju smešteno je 42 bolesnika ( 3 prijema i 0 otpusta), na Grudnom odeljenju 32 ( 3 prijema i 1 otpust) i na Odeljenju produžene nege 2.

Nastavljena je revakcinacija građana koji su dobili poziv preko e-uprave ili telefonom, na dva imunizaciona punkta u od 8 do 15  sati, vakcinacija prvom dozom  vrši se na punktu u DZ Zaječar u vremenu naznačenom u obaveštenju koje građani dobijaju nakon prijavljivanja. Do sada je vakcinisano i revakcinisano, “Fajzer”, “Sinofarm” i “Sputnjik V”, vakcinama 7.750 građana Zaječara.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *