Jedan smrtni ishod i još 15 inficiranih. Vakcinu primilo blizu 6 hiljada građana

Na osnovu obrađenih  uzoraka na teritoriji grada Zaječara u poslednja 24 časa zabeleženo je 15 covid-19 pozitivnih osoba, što je 18% od broja testiranih. Nažalost, na Infektivnom odeljenju ZC Zaječar zabeležen je i jedan smrtni ishod kao posledica infekcije.

Do sada je oboljevanje  potvrđeno kod 3114 građana, kod 2794 osobe više nema znakova infekcije na testiranju. Jedan pacijent prebačen je u Niš na dalje lečenje a u ZC Zaječar ukupno se leči 78 bolesnika, na kiseoničkoj potpori je 40 lica.

Revakcinacija građana, koji su dobili poziv preko e-uprave ili telefonom, vrši se na oba imunizaciona punkta u vremenu od 8 15 sati. Od danas, vakcinacija prvom dozom obavlja se na vakcinacionom punktu u DZ Zaječar u vremenu naznačenom u obaveštenju koje građani dobijaju nakon prijavljivanja. Do sada je vakcinama “Fajzer”, “Sinofarm” i “Sputnjik V” imunizovano 5.981 građana Zaječara.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *