U Zaječaru još 26 kovid-19 pozitivnih osoba, jedan pacijent preminuo

Na osnovu 66 novoobrađenih PCR i Ag uzoraka, u poslednja 24 sata, na teritoriji grada Zaječara registrovano je još 26 covid-19 pozitivnih osoba (39% od broja testiranih), dok je jedna osoba preminula na Infektivnom odeljenju, objavljeno je na fb profilu gradonačelnika Zaječara Boška Ničića.

Urađena su i 4 kontrolna testiranja i jedno lice je i dalje pozitivno na prisustvo virusa covid-19.

Na kovid odeljenjima – Infektivnom i Grudnom, smešteno je ukupno 75 osoba, dok je jedan pacijent prebačen na dalje lečenje u covid bolnicu u Kruševcu. Na kiseoničkoj potpori su 42 pacijenta, na oba odeljenja koja su u covid sistemu.

Od početka pandemije obrađeno je ukupno 13.247 PCR i Ag uzoraka dok se rezultati čekaju za još 87 ranije testiranih. Do sada je oboljevanje od covid-19 infekcije potvrđeno kod 2.833 građana Zaječara (1.392 ženskog i 1.441 muškog pola). Od ovog broja, kod 2.669 osoba više nema znakova infekcije na testiranju.

Broj vakcinisanih građana, do juče, protiv infekcije virusom covid-19, vakcinama “Fajzer” i “Sinofarm”, u Zaječaru je 4.175. Nakon pauze tokom vikenda kako bi se dezinfikovali punktovi, vakcinacija će biti nastavljena u ponedeljak, 1. februara.

“Očigledan je procentualni porast broja inficiranih virusom covid-19 kao i broja hospitalizacija poslednjih nekoliko dana. Zbog toga će sutra ŠVS Zajačara razmatrati eventualne nove mere pošto je očigledno došlo do opuštanja i nepoštovanja ranije propisanih mera, ali i do popuštanja kontrole od strane nadležnih inspekcijskih organa”, zaključio je Ničić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *