Zaječar: Vakcinisano preko 3.000 ljudi, još 7 novoinficiranih

Na osnovu 65 novoobrađenih PCR i Ag uzoraka, u poslednja 24 sata, na teritoriji grada Zaječara registrovano je još sedam covid-19 pozitivnih osoba, starosti od 9 do 59 godina života (11% od broja testiranih). Od pet kontrolnih testiranja ni jedno lice nije pozitivno na prisustvo virusa covid-19.

Nažalost, od jučerašnjeg izveštaja preminuo je jedan pacijent na Infektivnom odeljenju ZC Zaječar, kao posledica covid-19 infekcije. Na Infektivnom odeljenju smeštena je 41 osoba, a na Grudnom odeljenju 27. Na kiseoničkoj potpori je 35 pacijenata, na oba odeljenja ZC Zaječar koja su u covid sistemu.

Broj vakcinisanih građana u Zaječaru vakcinama “Fajzer” i “Sinofarm” je 3.000. Danas je imunizacija nastavljena na punktovima u Kotlujevcu (Dom kulture) i naselju “Kraljevica” (prostorije “Crvenog krsta”).

Od početka pandemije obrađeno je ukupno 12.839 PCR i Ag uzoraka dok se rezultati čekaju za još 86 ranije testiranih i 1 komercijalni test.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *