Dogovoreno otvaranje graničnog prelaza Kadibogaz

Ministarka spoljnih poslova Bugarske Ekatarina Zaharijeva i srpski ministar inostranih poslova Nikola Selaković, na zajedničkom sastanku, dogovorili su otvaranje graničnog prelaza Kadibogaz, prenosi RTS.

Ove godine biće otvoren novi granični prelaz između dve zemlje na području Stare planine. O ovom prelazu se godinama govori, a mi ćemo to realizovati 2021, rečeno je na zajedničkoj konferenciji ministara spoljnih poslova.

“Povezani smo vekovima i imamo bliske pragmatične odnose koji i u doba pandemije ostaju bliski i dinamični. Uspevamo da realizujemo infrastrukturne projekte važne za čitav region”, naglasila je Zaharijeva.

Završetkom auto-puta na deonici od Dragomana do Sofije, Beograd i Sofija će postati dve najbliže prestonice u regionu, sa razdaljinom od oko 400 kilometara, rekao je ministar Nikola Selaković, govoreći o zajedničkim infrastrukturnim projektima naše zemlje i Bugarske. Ministarka spoljnih poslova Bugarske Ekatarina Zaharijeva rekla je da će ta deonica auto-puta biti završena do kraja godine, dok je svoj deo Srbija već završila.

Izvor: RTS

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published.