Zaječar: Jedan smrtni ishod i još 8 inficiranih lica

Na osnovu 64  PCR i Ag uzorka , u poslednja 24 časa na teritoriji grada Zaječara 8 je covid-19 pozitivnih osoba (12,5% od broja testiranih). Nažalost, na Infektivnom odeljenju bio je jedan smrtni slučaj, kao posledica infekcije.

Danas je urađeno ukupno 28 testiranja od čega 9 komercijalnih. Od početka pandemije obrađeno je ukupno 12.517 PCR i Ag uzoraka dok se rezultati čekaju za još 84 ranije testiranih. Do sada je oboljevanje od covid-19 infekcije potvrđeno kod 2695 građana Zaječara, kod 2493 osoba više nema znakova infekcije na testiranju.

Na Infektivnom odeljenju smešteno je 40 osoba ( 1 prijem i 4 otpusta) a na Grudnom odeljenju 25 osoba ( 2 prijema i 4 otpusta) i na Odeljenju produženog lečenja 3 osobe (0 prijema i 1 otpust). Jedan pacijent prebačen je u KC Niš. Na kiseoničkoj potpori je 29 pacijenata, na sva tri odeljenja ZC Zaječar koja su u covid sistemu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published.