U Zaječaru još 13 pozitivnih na virus. Prva količina od 800 vakcina stigla u Dom zdravlja

Na osnovu 56 novoobrađenih PCR i Ag uzoraka , u poslednja 24 časa, na teritoriji grada Zaječara zabeleženo je 13 covid-19 pozitivnih osoba ( 23% od broja testiranih).

Danas je urađeno ukupno 27 testiranja od čega 12 komercijalnih. Od početka pandemije obrađeno je ukupno 12.449 PCR i Ag uzoraka dok se rezultati čekaju za još 85 ranije testiranih od čega je jedan komercijalni test.

Do sada je oboljevanje od covid-19 infekcije potvrđeno kod 2687 građana Zaječara (1312 ženskog i 1375 muškog pola). Kod 2470 osoba više nema znakova infekcije na testiranju.

Na Infektivnom odeljenju smešteno je 45 osoba ( 5 prijema i 0 otpusta) a na Grudnom odeljenju 27 osoba ( 4 prijema i 1 otpust) i na Odeljenju produženog lečenja 4 osobe (0 prijema i 0 otpusta). Jedan pacijent je prebačen u kovid bolnicu u Kruševcu. Na kiseoničkoj potpori je 26 pacijenata.

Prva količina od 800 vakcina, kineske kompanije “Sinofarm” za masovnu imunizaciju građana stigla je u ZZJZ “Timok” i vakcine su otpremljene do zaječarskog Doma zdravlja. Čeka se dostava spiskova prijavljenih građana, određivanje prioritetnih grupa i početak imunizacije. Prijavljeni građani će mejlom, ili telefonski biti obavešteni o vremenu i mestu određenom za prijem vakcine.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published.