Kovid u Zaječaru: Još 19 novoinficiranih, preminula tri pacijenta na Infektivnom odeljenju

Na osnovu 69 novoobrađenih PCR i Ag uzorka, u poslednja 24 sata, na teritoriji grada Zaječara registrovano je 19 novih covid-19 pozitivnih osoba (27,5% od broja testiranih). Od ovog broja 9 osoba su ženskog i 10 muškog pola, starosti od 20 do 77 godina života. Urađeno je i 7 kontrolnih testiranja i ni jedno lice nije pozitivno na prisustvo virusa covid-19.

U poslednja 24 sata tri osobe su preminule na Infektivnom odeljenju ZC Zaječar od posledica infekcije virusom covid-19. Na Infektivnom odeljenju smešteno je 37 osoba (4 prijem i 2 otpusta), na Grudnom odeljenju 37 osoba (0 prijema i 7 otpusta) i na Odeljenju produženog lečenja 5 osoba (1 prijem i 1 otpust) inficiranih virusom SARS-CoV-2. Na kiseoničkoj potpori je 39 pacijenata, na sva tri odeljenja, ZC Zaječar koja su u covid sistemu.

Danas su testirane još 104 osobe zbog sumnje na covid-19 od čega je 16 komercijalnih testiranja. Od početka pandemije obrađeno je ukupno 11.986 PCR i Ag uzoraka, dok se rezultati čekaju za još 90 ranije testiranih.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *