DA LI JE POLICAJAC MILAN NIKOLOV OPASNOST ZA JAVNU BEZBEDNOST? (VIDEO)

Interventna jedinica je najelitnija formacija PU Zaječar, koja je zadužena za visoko rizične intervencije, a njeni pripadnici raspolažu kratkim i dugim cevima i osposobljeni su da se nose sa izuzuzetno stresnim situacijama, koje im se mogu dogoditi prilikom obavljanja dužnosti. Međutim pripadnik ove formacije, policajac Milan Nikolov je decembra prošle godine lečen na Odeljenju neuropsihijatrije Opšte bolnice u Zaječaru, gde mu je postavljena dijagnoza F43.9 „reaktivno situaciono ispoljavanje, kao odgovor na jak stresogeni faktor“. Nakon višenedeljnog bolovanja policajac Nikolov se krajem prošle godine vratio na posao i sada ponovo naoružan patrolira našim gradom…

ŠTA JE IZAZVALO STRES I PSIHIJATRISKO LEČENJE POLICAJCA NIKOLOVA?

Iz medicinske dokumentacije se vidi da je jak stres kod policijskog službenika Milana Nikolova izazvala kontrola njegovog rada!?
Najblaže rečeno je čudno da se bilo ko zbog kontrole svog rada toliko uzbudi da mu je potrebno psihijatrijsko lečenje. Međutim, ispostavilo se da je kontrola rada policajca Nikolova bila osnovana i da je protiv njega pokrenut disciplinski postupak zbog propusta u postupanju prema našoj ekipi koja ga je slučajno srela na ulici kada je pokušao da prekine snimanje dokumentarnog filma „Sud“!

Dakle, policajac Milan Nikolov se lečio na Psihijatrijskom odeljenju Opšte bolnice u Zaječaru zato što je osnovano kontrolisan njegov rad!!!
Ono što dodatno zabrinjava je činjenica da je u dokumentu koji je predao PU Zaječar prilikom otvaranja bolovanja zbog psihijatrijskog lečenja, zapravo pisala šifra „I 10“ što znači da je imao visok krvni pritisak, pa se postavlja pitanje da li su njegovi pretpostavljeni imali saznanja da je pripadnik Intervenne jedinice bio psihijatrijski pacijent i da je lekar specijalista utvrdio da se teško nosi sa stresnim situacijama?

 

U svakom slučaju, nakon završenog bolovanja Milan Nikolov je ponovo raspoređen u jedinicu gde su stresne situacije sastavni deo posla!
Imajući u vidu činjenicu da psihijatrijskoj proceni sposobosti za posedovanje oružja u Srbiji, podležu lovci, sportski strelci i drugi vlasnici oružja, verujemo da je takva procena neophodna i za propadnike policije, naročito za one koji rukuju dugim i kratkim cevima, a prilikom obavljanja svog posla mogu biti izloženi stresnim situacijama.
Zbog toga se postavlja pitanje da li je policajac Milan Nikolov opasnost za javnu bezbednost?

MNOGOBROJNE PRITUŽBE NA POLICAJCA NIKOLOVA

Našu pažnju policajac Nikolov nije privukao nakon što se bahato ponašao prema TV ekipi tokom snimanja filma „Sud“, već dvadesetak dana kasnije kada je na ulici u sred dana, izvršio „rutinsku“ kontrolu maloletnog sina našeg kolege Dejana Todorovića i tom prilikom primenio policijska ovlašćenja kao da kontroliše šefa organizovane kriminalne grupe, a ne tinejdžera koji nikada nije imao probleme sa zakonom. Nakon što je maloletnik pretresen kao u filmu sa nezaobilaznim šutiranjem po nogama, Nikolov je jedino magao da zaključi da u džepovima maloletnika nema ničega protivzakonitog i da ga pusti da nastavi svojim putem.
Sa druge strane otac maloletnika i naša redakcija su bili sigurni da nije bila u pitanju „rutinska“ kontrola već osveta zbog toga što smo ranije zabeležili i objavili njegovo bahato ponašanje prema našoj ekipi. Zbog toga je naš kolega Dejan Todorović, otac „rutinski“ kontrolisanog maloletnika pokušao da podnese predstavku protiv policajca Nikolova, ali tu predstavku niko nije hteo da primi u PU Zaječar nekoliko dana, sve dok nismo objavili šta se dogodilo. Nakon što je primljena predstavka, MUP-u Srbije i PU Zaječar, smo postavili pitanja vezano za postupanje policajca Nikolova prema našoj ekipi i prema maloletnom sinu našeg kolege, ali i vezano za pritužbe građana protiv Nikolova u prethodnom periodu. Do tada smo već zabeležili nekoliko svedočenja tinejdžera i njihovih roditelja o fizičkoj i psihičkoj torturi koju su doživeli od policajca Milana Nikolova.

PRITISAK POLICAJCA NIKOLOVA NA NAŠU MEDIJSKU KUĆU KROZ LAŽNE TUŽBE I KRIVIČNE PRIJAVE

Nakon ovih objava počele su da pristižu lažne krivične prijave i tužbe sudovima u Beogradu i Zaječaru koje je policajac Milan Nikolov podnosio protiv naše medijske kuće, kako bi nas sprečio da dalje istražujemo i objavljujemo tekstove o njegovim postupcima prilikom primene policijskih ovlašćenja. Prvo nas je prijavio Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru da smo učinili krivično delo „iznošenje ličnih i porodičnih prilika“, što je tužilac odbacio. Zatim je Nikolov podneo privatnu tužbu Osnovnom sudu u Zaječaru, zbog istog krivičnog dela, koja je takođe odbačena. Na kraju je podneo i privatnu tužbu Višem sudu u Beogradu u kojoj traži naknadu štete u iznosu od 500.000 dinara zbog narušenog ugleda i časti, kao i zbog pretrpljenog duševnog bola. Naravno i ta tužba je odbačena, ali nam medicinska dokumentacija priložena uz Tužbu skrenula pažnju jer smo iz nje mogli da vidimo da je Milan Nikolov nakon naših pritužbi na njegov rad doživeo „reaktivno situaciono ispoljavanje, kao odgovor na jak stresogeni faktor“ zbog čega je krajem 2020. godine lečen na odeljenju Psihijatrije Opšte bolnice u Zaječaru, gde mu je postavljena dijagnoza F43.9, zbog čega je bio na bolovanju…
Policajac Nikolov je dokumentaciju o lečenju na odeljenju Psihijatrije Opšte bolnice u Zaječaru, predao sudu kao dokaz da je pretrpeo duševne bolove koje procenjuje na 500.000 dinara, ali je na taj način otvorio i pitanje svoje sposobnosti da rukuje vatrenim oružjem. Jednostavno rečeno, ako je policijski službenik Nikolov, tako intezivno doživeo osnovanu proveru svog rada, postavlja se pitanje kakve će njegove reakcije biti u nekoj zaista stresnoj situaciji u kojoj se po prirodi svog posla, može naći sa oružjem na dohvat ruke?

TETOVIRANJE, UNIFORME, NASILNIČKA VOŽNJA, FANTOMKA I AUTOMATSKO ORUŽJE

Činjenica da smo se nekoliko meseci bavili odgovorima na tužbe i krivične prijave policajca Nikolova, sve dok nadležni sudovi i tužilaštva nisu odbacili sve njegove lažne optužbe, nas je naterala da se ozbiljnije pozabavimo njegovim likom i delom.

 

 

Što se lika tiče, dovoljno govori njegov fajsbuk profil gde ga možemo videti sa fantomkom na glavi, u raznim uniformama, ali i sa automatskim oružjem u rukama što nas naročito zabrinjava. Takođe na njegovom profilu je i nekoliko fotografija kilometar sata automobila sa zabeleženim brzinama od 170, 180 i 190 kilometara na sat!?

 

 

Kada se tome dodaju tetovaže, koje moraju da budu prekrivene dok je u uniformi, utisak je kompletan, odnosno svakome je jasno da sa njim nema šale!!!

KO ŠTITI POLICAJCA NIKOLOVA?

Da je policajac Nikolov imao zaštitu svojih pretpostavljenih bilo nam je jasno čim su odbili da prime predstavku protiv njega koju je podneo naš kolega Dejan Todorović. Međutim, pritisak javnosti je bio presudan da tu predstavku ipak prime nekoliko dana kasnije. Naravno to samo po sebi nije značilo ništa jer PU Zaječar i MUP Srbije nisu želeli da odgovore na naša pitanja o prethodnim prijavama protiv Nikolova.
Naznaka da Nikolov gubi podršku u PU Zaječar je usledila početkom decembra kada je smenjena načelnica PU Zaječar Sanja Dimitrijević, a na njeno mesto postavljen iskusni policajac Saša Stanimirović iz Beograda. Ubrzo nakon toga je stigao odgovor na predstavku protiv Nikolova, koju je mesec dana ranije, podneo naš kolega Dejan Todorović. U odgovoru je navedeno da je komisija MUP-a utvrdila da su navodi iz pritužbe u najvećem delu osnovani i da su zbog toga pokrenute odgovoarajuće inicijative za pokretanje disciplinskih postupaka zbog teških i lakih povreda službene dužnosti, protiv policijskog službenika Milana Nikolova, ali i protiv još četvoro njegovih kolega i pretpostavljenih koji su odbili da prime prestavku protiv Nikolova.
Na ovaj način smo i dobili odgor na pitanje da li je policajac Nikolov prekršio pravila službe postupajući prema našoj ekipi, ali nismo dobili odgovor na sva pitanja koja smo u više navrata postavljali MUP- u i PU Zaječar.

O ČEMU BIRO ZA ODNOSE SA JAVNOŠČU MUP-A I PU ZAJEČAR ĆUTE I TAKO ŠTITE POLICAJCA NIKOLOVA?

Istražujući ovaj slučaj naša medijska kuća je MUP-u Srbije i PU Zaječar u više navrata postavljala pitanje „Da li je bilo i drugih pritužbi na rad policajca Nikolova i da li je zbog toga sankcionisan“?
Kada je postalo očigledno da nećemo dobiti odgovor na to pitanje obratili smo se Udruženju novinara Srbije koje je krajem prošle godine zatražilo od Biroa za odnose sa javnošću MUP-a, kabineta ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina i novog načelnika PU Zaječar, da odgovore na pitanje, ali i posle toga ćutanje je nastavljeno…
Naravno dok smo čekali na odgovor i sami smo istraživali i utvrdili da je bilo prijava za veoma ozbiljna prekoračenja službenih ovlašćenja, da je zbog toga istragu vodila unutrašnja kontrola MUP-a, da se postupcima policajca Nikolova bavilo i Osnovno tužilaštvo u Zaječaru…
O ovom slučaju ćemo pisati u narednim tekstovima, do tada ćemo nastaviti da insistiramo na odgovoru na pitanje koje smo prvi put postavili još 2. novembra 2020. godine, ali i na pitanje iz ovog teksta: „Da li je policijski službenik Milan Nikolov opasnost za javnu bezbednost“?

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Hronika, Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *