Kovid u Zaječaru: Na Infektivnom odeljenju preminula jedna osoba, još 9 pozitivnih na testu

Na osnovu 47 novoobrađenih PCR i Ag uzorka, u poslednja 24 sata, na teritoriji grada Zaječara registrovano je još devet pozitivnih osoba na covid-19 (19% od broja testiranih). Od ovog broja 6 osoba su ženskog i 3 muškog pola, starosti od 14 do 43 godine života. Urađeno je i 7 kontrolnih testiranja i ni jedno lice nije pozitivno na prisustvo virusa.
Od jučerašnjeg izveštaja još jedna osoba je preminula na Infektivnom odeljenju ZC Zaječar od posledica infekcije virusom covid-19.

Na Infektivnom odeljenju smešteno je 39 osoba (1 prijem i 0 otpusta), na Grudnom odeljenju 38 osoba (1 prijem i 0 otpusta) i na Odeljenju produženog lečenja 5 osoba (0 prijema i 0 otpusta) inficiranih virusom SARS-CoV-2. Na kiseoničkoj potpori su 44 pacijenta, na sva tri odeljenja ZC Zaječar koja su u covid sistemu. Jedan pacijent je prebačen u KC Niš na dalje lečenje.

Na sva tri odeljenja preostalo je još 37 mesta za smeštaj pacijenata obolelih od ovog virusa. Ostali oboleli, bez simptoma ili sa lakšom kliničkom slikom, su u izolaciji i na kućnom lečenju.

Danas su urađena 34 testiranja od čega je 20 komercijalnih u ZZJZ “Timok”. Od početka pandemije obrađeno je ukupno 11.911 PCR i Ag uzoraka dok se rezultati čekaju za još 88 ranije testiranih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *