38. Božićni uspon na Rtanj u subotu 9. januara

Tradicionalni Božićni uspon na Rtanj u organizaciji Omladinsko planinarsko–smučarskog društva „Dragan Radosavljević“ ove godine biće održan sa puno učesnika, samo ukoliko Vlada RS bude ublažila mere zaštite.

“Akcija je zakazana za 9. januar, mi smo sve pripremili, izvršili smo i proveru staze, ali ukoliko na snazi do tog dana ostanu sadašnje mere zaštite, zbog loše epidemiološke situacije, i zabrana skupova i sportskih manifestacija, neće biti masovnog okupljnja planinara i zaljubljenika u sport, rekreaciju i prirodu”, navode organizatori.

U tom slučaju, kako kažu u OPSD „Dragan Radosavljević“, u subotu 9. januara nekolicina članova ovog društva preći će stazu i izaći na vrh Rtnja kako bi se održala tradicija uspona, uz poštovanje svih propisanih mera zaštite.

Međutim, ukoliko usled povoljnije epidemiološke slike, mere zaštite budu ublažene, tradicionalna akcija biće održana kao i ranijih godina, sa organizovanim prevozom iz Zaječara i brojnih drugih gradova u Srbiji. Štab akcije nalaziće se u naselju Rtanj u objektu “Radost“, a uspon će biti organizovan, uobičajeno, severnom stranom, dugom 15 kilometara i južnom stranom, dugom 14,5 kilometara.

Izlazak na vrh Rtnja planiran je u terminu od 13 do 14 sati, a povratak u naselje između 15 i 17 sati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *