Kovid u Zaječaru: Još 19 novoinficiranih, manje pacijenata na kovid odeljenjima

Na osnovu 52 novoobrađena PCR i Ag uzorka, u poslednja 24 sata, na teritoriji grada Zaječara registrovano je još devetnaest novih, covid-19 pozitivnih osoba (36% od broja testiranih).

Od ovog broja 14 osoba su ženskog i 5 muškog pola, starosti od 13 do 77 godina života. Urađeno je i 5 kontrolnih testova među kojima nema pozitivnih na prisustvo virusa. Danas je urađeno 11 testiranja građana Zaječara.

Na Infektivnom odeljenju smešteno je 46 pacijenata, na Grudnom 40 pacijenata i na Odeljenju produženog lečenja 7 pacijenata. Na kiseoničkoj potpori je 38 obolelih, na sva tri odeljenja ZC Zaječar koja su u covid sistemu. Preostalo je još 27 mesta za smeštaj covid-19 inficiranih osoba. Ostali oboleli, bez simptoma ili sa lakšom kliničkom slikom, su u izolaciji i na kućnom lečenju.

Od početka pandemije obrađeno je ukupno 11.316 PCR i Ag uzoraka dok se rezultati čekaju za još 84 ranije testirana. Do sada je oboljevanje od covid-19 infekcije potvrđeno kod 2.432 građana Zaječara (1.181 ženskog i 1.251 muškog pola).  Od ovog broja, kod 2.190 osoba više nema znakova infekcije na testiranju.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *