Kovid u Zaječaru: Dva preminula pacijenta, jedanaest novoinficiranih

Na osnovu 44 novoobrađena PCR i Ag uzorka, u poslednja 24 sata, na teritoriji grada Zaječara registrovano je još jedanaest covid-19 pozitivnih osoba (25% od broja testiranih). Od ovog broja 6 su ženskog i 5 muškog pola, starosti od 27 do 77 godina života. Urađeno je i 5 kontrolnih testova od kojih su dva i dalje pozitivna na prisustvo virusa. Danas su urađena 20 testiranja građana Zaječara od čega 19 komercijalnih.

Tokom poslednja 24 sata, nažalost, bila su i dva smrtna slučaja, kao posledica covid-19 infekcije, i to jedan na Infektivnom odeljenju ZC Zaječar i jedan u KC Beograd.
Na Infektivnom odeljenju smešteno je 45 pacijenata (1 prijem), na Grudnom odeljenju 38 pacijenata (2 prijema) i na Odeljenju produženog lečenja 7 pacijenata. Na kiseoničkoj potpori je 38 pacijenata, na sva tri odeljenja ZC Zaječar koja su u covid sistemu. Na sva tri odeljenja preostalo je još 30 mesta za smeštaj covid-19 inficiranih osoba. Ostali oboleli, bez simptoma ili sa lakšom kliničkom slikom, su u izolaciji i na kućnom lečenju.

Od početka pandemije obrađeno je ukupno 11.267 PCR i Ag uzoraka, dok se rezultati čekaju za još 92 ranije testiranih i 8 komercijalnih.
Do sada je oboljevanje od covid-19 infekcije potvrđeno kod 2.413 građana Zaječara (1.167 ženskog i 1.246 muškog pola).  Od ovog broja, kod 2.174 osoba više nema znakova infekcije na testiranju.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *