Zaštitnik građana pokrenuo postupak kontrole rada Centra za socijalni rad u Negotinu povodom slučaja pedofilije

Povodom slučaja hapšenja Negotinca T.F. (29) osumnjičenog da je obavljao nedozvoljene polne radnje nad dve devetogodišnje devojčice, Za medija se juče obratila Zaštitniku građana kako bi saznala da li su maloletna lica iz porodica koje su na evidenciji CSR i da li je ranije bilo nagoveštaja o zloupotrebi, nasilju ili zanemarivanju ove dece. Danas smo dobili saopštenje koje u celini prenosimo:

“Zaštitnik građana je, posle saznanja iz medija da je nad dvoje dece iz Negotina izvršeno krivično delo nedozvoljene polne radnje, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Centra za socijalni rad u tom gradu.

Zaštitnik građana je iz medija dobio informacije da je počinilac ovog krivičnog dela uhapšen, ali je zbog postojanja mogućnosti ugrožavanja ili povrede prava i najboljih interesa deteta zatražio od CSR Negotin da mu u roku od 15 dana dostavi detaljan izveštaj o postupanju, merama i aktivnostima koje je preduzeo do sada.

CSR Negotin treba da obavesti Zaštitnika građana i da li se porodice ove dece nalaze na evidenciji Centra, kao i da li je ranije bilo prijava, saznanja ili sumnji o eventualnoj zloupotrebi, nasilju ili zanemarivanju dece.” – navodi se u saopštenju Zaštitnika građana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *