Kovid u Zaječaru: Preminule dve osobe na Infektivnom odeljenju, još 6 je novoinficiranih

Od jučerašnjeg izveštaja o epidemijskoj situaciji u Zaječaru, na Infektovom odeljenju ZC Zaječar, preminule su još dve osobe od posledica infekcije korona virusom.

U poslednja 24 sata, na teritoriji grada Zaječara registrovano je još šest covid-19 pozitivnih osoba (11% od broja testiranih), na osnovu 54 novoobrađena PCR i Ag uzorka. Od ovog broja 4 osobe su ženskog i 2 muškog pola, starosti od 33 do 80 godina života. Urađeno je i 5 kontrolnih testova i nema pozitivnih na prisustvo virusa. Danas su urađena 72 testiranja građana Zaječara od čega 39 komercijalnih.

Na Infektivnom odeljenju smešteno je 49 pacijenata, na Grudnom odeljenju 42 pacijenta i na Odeljenju produženog lečenja 18 pacijenata. Na kiseoničkoj potpori je 48 pacijenata, na sva tri odeljenja ZC Zaječar koja su u covid sistemu. Preostalo je još 11 mesta za smeštaj covid-19 inficiranih osoba. Ostali oboleli, bez simptoma ili sa lakšom kliničkom slikom, su u izolaciji i na kućnom lečenju.

Od početka pandemije obrađeno je ukupno 10.850 PCR i Ag uzoraka, dok se rezultati čekaju za još 105 ranije testiranih i 21 komercijalno testiranih. Do sada je oboljevanje od covid-19 infekcije potvrđeno kod 2.343 građana Zaječara (1.133 ženskog i 1.210 muškog pola). Od ovog broja, kod 2.022 osobe više nema znakova infekcije na testiranju.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *