Kovid u Zaječaru: Od 94 rezultata 10 je pozitivno na covid-19

Od 94 obrađena uzorka u poslednja 24 sata, na teritoriji grada Zaječara registrovano je 10 novih slučajeva infekcije virusom covid-19. Među novoobolelima, starosti od devet do 68 godina, četiri osobe su ženskog, a šest muškog pola. Obrađeno je i 10 kontrolnih uzoraka i svi su negativni na prisustvo corona virusa.

Tokom poslednja 24 sata, nažalost, na Odeljenju infektologije ZC Zaječar, od posledica infekcije virusom covid-19 jedna osoba je preminula. U zaječarskoj bolnici od posledica infekcije korona virusom trenutno se leči 101 osoba. Na Infektivnom odeljenju smešteno je 47 pacijenata, na Grudnom 37, dok je na Odeljenju produženog lečenja 17 pacijenata.
Na sva tri odeljenja ZC Zaječar koja su u covid sistemu na kiseoničkoj potpori su 63 osobe.

Od početka pandemije obrađeno je ukupno 10.686 PCR i Ag uzoraka dok se rezultati čekaju za još 102 ranija testiranja i 18 juče uzorkovanih komercijalnih testova. Do sada je oboljevanje od covid-19 infekcije potvrđeno kod 2.318 građana Zaječara. Kod 1.943 osobe više nema znakova infekcije na testiranju.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *