Kovid u Zaječaru: U poslednja 24 sata registrovan jedan smrtni slučaj i 20 novoinficiranih

Na osnovu 84 novoobrađena PCR i Ag uzorka, u poslednja 24 sata, na teritoriji grada Zaječara registrovano je još dvadeset novih covid-19 pozitivnih lica (24% od broja testiranih). Od ovog broja 9 su ženskog i 11 muškog pola, starosti od 32 do 82 godine života. Urađeno je i 16 kontrolnih testova i ni jedna osoba nije pozitivna na prisustvo virusa.

Na Infektivnom odeljenju smešteno je 46 pacijenata (3 prijema i 2 prevedena sa Grudnog i 4 otpusta), na Grudnom odeljenju 47 pacijenata (2 prijema i 2 prebačena na Infektivno) i na Odeljenju produženog lečenja 18 pacijenata (2 otpusta). Jedan pacijent je transportovan u KC Niš. Na kiseoničkoj potpori je 67 pacijenata, na sva tri odeljenja ZC Zaječar koja su u covid sistemu.

Tokom poslednja 24 sata bio je i jedan smrtni slučaj na Infektivnom odeljenju ZC Zaječar.

Na sva tri odeljenja preostalo je još 9 slobodnih mesta za smeštaj covid-19 inficiranih osoba koje su u stanju neophodne hospitalizacije. Ostali oboleli, bez simptoma ili sa lakšom kliničkom slikom, su u izolaciji i na kućnom lečenju.

Od početka pandemije obrađeno je ukupno 10.241 PCR i Ag uzoraka dok se rezultati čekaju za još 86 ranije testiranih i 2 komercijalna testa.

Do sada je oboljevanje od covid-19 infekcije potvrđeno kod 2.215 građana Zaječara (1.079 ženskog i 1.136 muškog pola).

Od ovog broja, kod 1.757 osobe više nema znakova infekcije na testiranju.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *