Zaječar: Pozitivno na covid-19 još 25 osoba, preminulo pet obolelih

Tokom poslednja 24 sata u zaječarskom ZC na kovid odeljenjima od posledica infekcije preminulo je pet osoba i to dve na Infektivnom odeljenju i tri na Grudnom.

Na Infektivnom odeljenju smešteno je 48 pacijenata (3 prijema i bez otpusta), na Grudnom odeljenju 46 pacijenata (5 prijema i 3 otpusta) i na Odeljenju produženog lečenja 16 pacijenata (2 prijema i 4 otpusta). Jedan pacijent je transportovan u KC Niš. Na kiseoničkoj potpori su 63 obolela na sva tri odeljenja koja su u covid sistemu. Na sva tri odeljenja preostalo je još 9 slobodnih mesta za smeštaj covid-19 inficiranih osoba. Ostali oboleli, bez simptoma ili sa lakšom kliničkom slikom, su u izolaciji i na kućnom lečenju.

Na osnovu 92 novoobrađena PCR i Ag uzorka, u prethodna 24 sata, na teritoriji grada Zaječara registrovano je 25 novoobolelih lica (27% od broja testiranih). Od ovog broja 9 osoba su ženskog i 16 muškog pola, starosti od 1 do 84 godine života. Urađeno je 12 kontrolnih testova i jedna osoba je i dalje pozitivna na prisustvo virusa. Broj danas uzorkovanih je 33.

Od početka pandemije obrađeno je ukupno 9.990 PCR i Ag uzoraka dok se rezultati čekaju za još 84 ranije testiranih. Do sada je oboljevanje od covid-19 infekcije potvrđeno kod 2.142 građana Zaječara (1.044 ženskog i 1.098 muškog pola).  Od ovog broja, kod 1.612 osoba više nema znakova infekcije na testiranju.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *