Respirator – poklon Ambasade Izraela predat ZC Zaječar (VIDEO)

U Gradskoj upravi Zaječar danas je gradonačelnik Boško Ničić predao respirator direktoru ZC Zaječar dr Miroslavu Stojanoviću. Kako je rekao, Zaječar je jedan od 10-ak gradova koje je NALED odabrao za poklon koji je obezbedila Ambasada Izraela:

 

Zahvaljujući na poklonu, dr Miroslav Stojanović je objasnio da je ovo veoma vredan aparat za neinvazivnu ventilaciju pacijenata, uzrasta od male dece do odraslih. Kada prođe ova epidemija, aparat će biti predat Odeljenju za neurologiju kao pomoć pacijentima pri disanju:

Dr Stojanović je rekao da ZC Zaječar ima 19 respiratora, a trenutno je u funkciji pet za podršku pacijentima pri disanju koji nisu intubirani:

Na tri kovid odeljenja ZC Zaječar je ukupno 115 pacijenata od kojih 90 ima kiseoničku potporu, pa je i potrošnja kiseonika velika. Kiseonik iz Niša stiže dva puta dnevno, a gradonačelnik i dr Stojanović apeluju na volontere da pomognu prilikom istovara punih boca i praznih….

 

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published.