Nagradni konkurs za srednjoškolce i nastavnike “Evropa i ja”

U ponedeljak, 21. decembra od 17 sati, biće održana online prezentacija 11. izdanja publikacije „Evropski dnevnik“ i nagradnog konkursa „Evropa i ja“ koji je namenjen učenicima srednjih škola u Srbiji.

Prezentacija će biti uživo emitovana na fejsbuk stranicama EU info kutak Niš i EU info kutak Novi Sad i na YT kanalu EU u Srbiji.

Prezentacija je namenjena srednjoškolcima i nastavnicima iz cele Srbije koji će se upoznati sa sadržajem publikacije „Evropski dnevnik“ kao i mogućnošću da osvoje nagradno putovanje po Evropi na konkursu „Evropa i ja“.

Evropski dnevnik pokriva širok spektar tema od nastanka EU i njenih institucija, preko ekologije, ljudskih i manjinskih prava, zajedničkog tržišta i valute EU, do mogućnosti za nastavak obrazovanja u nekoj od zemalja članica EU. U Dnevniku se može saznati više o putovanjima, studijama i studentskim razmenama, fondovima i stipendijama, volontiranju i učenju jezika, o onome što nas čeka kada Srbija bude članica EU, kao i o životu u drugim zemljama Evrope.

Evropski dnevnik i ove godine promoviše nagradni konkurs “Evropa i ja” za učeničke radove. Konkurs je otvoren za sve učenike srednjih škola od prvog do trećeg razreda koji žele da pošalju radove na temu odnosa Srbije i EU ili na neku od tema koje su pokrivene Evropskim dnevnikom. Nagrada za autore najboljih radova je putovanje po Evropi maja 2021. godine, kako bi iz prve ruke osetili kako izgleda svakodnevni život u EU.

*U slučaju nemogućnosti da se putovanje realizuje zbog epidemiološke situacije, nagrađeni učenici će dobiti vredne vaučere.

Zainteresovani srednjoškolci za praćenje prezentacije mogu da se prijave na ovom linku kako bismo ih ubuduće obaveštavali o svim detaljima vezanim za Evropski dnevnik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *