Kovid u Zaječaru: Još 35 novoinficiranih

Na osnovu 121 novoobrađena PCR i Ag uzorka, u poslednja 24 sata, na teritoriji grada Zaječara registrovano je još 35 novih covid-19 pozitivnih lica (29% od broja testiranih). Od ovog broja 16 osoba su ženskog i 19 muškog pola, starosti od 13 do 87 godina života. Urađeno je i 9 kontrolnih testova a jedna osoba je i dalje pozitivna na prisustvo virusa.

Broj danas uzorkovanih je 51 od čega 11 komercijalnih.

Od početka pandemije obrađeno je ukupno 9.811 PCR i Ag uzoraka dok se rezultati čekaju za još 90 ranije testiranih i 8 komercijalnih testova.

Do sada je oboljevanje od covid-19 infekcije potvrđeno kod 2.093 građana Zaječara (1.025 ženskog i 1.068 muškog pola).

Od ovog broja, kod 1.522 osobe više nema znakova infekcije na testiranju.

Tokom poslednja 24 sata nije bilo smrtnih slučajeva od posledica infekcije virusom covid-19 na odeljenjima ZC Zaječar koja su u covid sistemu.

Na Infektivnom odeljenju smešten je 51 pacijent (4 prijema i 1 otpust), na Grudnom odeljenju 49 pacijenata (4 prijema i 1 otpust) i na Odeljenju produženog lečenja 19 pacijenata (3 prijema i bez otpusta).

Na kiseoničkoj potpori je 58 pacijenata, na sva tri odeljenja ZC Zaječar koja su u covid sistemu.

Na sva tri odeljenja preostalo je još 2 slobodna mesta za smeštaj covid-19 inficiranih osoba koje su u stanju neophodne hospitalizacije. Ostali oboleli, bez simptoma ili sa lakšom kliničkom slikom, su u izolaciji i na kućnom lečenju.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *