U Negotinu 612 trenutno aktivnih slučajeva virusne infekcije

Prema današnjim podacima Zdravstvenog centra Negotin, broj građana sa teritorije opštine, kojima je potvrđeno prisustvo virusa korona, povećan je za 20 (33%), a ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva virusne infekcije iznosi 612.
Od obrađenih 60 testova (59 antigenskih i 1 PCR), pozitivni nalazi su potvrđeni kod 20 pacijenata, od kojih je osam osoba ženskog pola, starosti od 30 do 66 godina, i 12 osoba muškog pola, starosne dobi od 20 do 72 godine.
U poslednja 24 sata u Kovid ambulanti je obavljeno 89 pregleda, 53 prvih i 36 kontrolnih. Na kovid odeljenjima ZC Negotin, na kojima se trenutno leči 51 pacijent, hospitalizovano je šest, tri su puštena na kućno lečenje, a jedan pacijent je upućen u tercijalnu ustanovu na dalje lečenje. Posteljnih mesta na negotinskim kovid odeljenjima ima 66, na grudnom odeljenju 22, internom 27 i neurologiji 17.
Od 490 zaposlenih u negotinskoj zdravstvenoj ustanovi na koronavirus pozitivno je 87, od kojih su 67 medicinski radnici- 23 lekara, 38 medicinskih sestara, dva laboranta, jedan viši rendgen tehničar, jedan viši fizioterapeut i dva bolničara, i 20 nemedicinskih radnika. U Službi radiologije, pored specijalizanta pred završnim ispitom iz radiologije, od danas radi i specijalista radiolog iz Opšte bolnice u Boru. Od vikenda na Odeljenju pneumoftiziologije dežuraće i pneumoftiziolog iz Sokobanje.
Od sedam hospitalizovanih zdravstvenih radnika, pet se leči u negotinskoj bolnici dok se dva leče u tercijalnim ustanovama u Beogradu i Nišu. Ostali radnici ZC Negotin nalaze se na kućnom lečenju.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published.