Kovid u Zaječaru: Tri preminula, 26 novoinficiranih

Tokom poslednja 24 sata, nažalost, još tri pacijenta u Zaječaru su preminula od posledica infekcije covidom-19; dva na Infektivnom i jedan na Grudnom odeljenju.

Na Infektivnom odeljenju smešteno je 48 pacijenata (7 prijema i 0 otpusta), na Grudnom odeljenju 45 pacijenata (1 prijem i 2 otpusta) i na Odeljenju produženog lečenja 17 pacijenata (4 prijema i 0 otpuštenih). Jedna osoba transportovana je u KC Niš.
Na kiseoničkoj potpori je 64 pacijenta, na sva tri odeljenja ZC Zaječar koja su u covid sistemu. Preostalo je još 8 slobodnih mesta za smeštaj covid-19 inficiranih osoba koje su u stanju neophodne hospitalizacije. Ostali oboleli (njih preko 600), bez simptoma ili sa lakšom kliničkom slikom, su u izolaciji i na kućnom lečenju.

Na osnovu 88 novoobrađenih PCR i Ag uzorka, u poslednja 24 h, na teritoriji grada Zaječara registrovano je još 26 novoinficiranih osoba (29,5% od broja testiranih). Od ovog broja 12 osoba su ženskog i 14 muškog pola, starosti od 5 do 85 godina života. Urađeno je i 8 kontrolnih testova i nema pozitivnih na prisustvo virusa.

Broj danas uzorkovanih je 43 od čega 12 komercijalnih testova.

Od početka pandemije obrađeno je ukupno 9.457 PCR i Ag uzoraka, dok se rezultati čekaju za još 104 ranije testirana lica.

Do sada je oboljevanje od covid-19 infekcije potvrđeno kod 1.988 građana Zaječara (973 ženskog i 1.015 muškog pola).
Od ovog broja, kod 1.291 osobe više nema znakova infekcije na testiranju (smatraju se izlečenim).

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *