Kovid u Zaječaru: Tri preminule osobe, još 57 pozitivnih

U poslednja 24 sata na kovid odeljenjima ZC Zaječar još tri pacijenta izgubila su bitku sa bolešću izazvane virusom. Jedna osoba iz Zaječara transportovana je u KC Srbije u Beogradu.

Na Infektivnom odeljenju smešteno je 50 pacijenata (7 prijema i 8 otpusta), na Grudnom odeljenju 48 pacijenata (8 prijema i 2 otpusta) i na Odeljenju produženog lečenja 17 pacijenata (4 prijema). Na kiseoničkoj potpori je 55 pacijenata, na sva tri odeljenja ZC Zaječar koja su u covid sistemu. Preostalo je ukupno još 13 slobodnih mesta za bolnički smeštaj covid-19 inficiranih osoba. Ostali oboleli (njih preko 600), bez simptoma ili sa lakšom kliničkom slikom, su u izolaciji i na kućnom lečenju.

Na osnovu 279 novoobrađenih PCR i Ag uzorka, u poslednja 24 h, na teritoriji grada Zaječara registrovano je još 57 covid-19 pozitivnih osoba (20% od broja testiranih). Od ovog broja 24 osobe su ženskog i 33 muškog pola, starosti od 13 do 86 godina života. Urađeno je i 6 kontrolnih testova i dve osobe su i dalje pozitivne na prisustvo virusa.

Od početka pandemije obrađeno je ukupno 9.361 PCR i Ag uzoraka dok se rezultati čekaju za još 82 ranije testiranih.

Do sada je oboljevanje od covid-19 infekcije potvrđeno kod 1.962 građana Zaječara (961 ženskog i 1001 muškog pola). Od ovog broja, kod 1.291 osobe više nema znakova infekcije na testiranju (smatraju se izlečenim).

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *